Blogolj!

Nem hülye, hanem elégedett

Csaknem 11 milliárd forintos programot indít a Magyar Turisztikai Ügynökség a turisztikai kínálat népszerűsítése érdekében, a projekt fő tartalmi elemei 85 százalékban nemzetközi, 15 százalékban pedig belföldi marketingtevékenységre terjednek ki. 

(MTI-hír)

A turizmus érzékeny műszer, ez az a műfaj, ahol nem lehet alibizni, nem lehet ikszre játszani. Egy vendég vagy jól érzi magát, vagy nem. Nincs középút. S a reakciók is egyértelműek: ahol valakinek elrontották a vakációját, az el lett rontva, s nincs az a szómágia, hogy a vendég oda még egyszer visszamenjen. Hét ökörrel vontatva sem. Ám nemcsak a pofára ejtett marad el, másokat is elriaszthat egy-két jól irányzott, balcsapott-jobbegyenes kombinációjú  blogbejegyzésével.

Na, ez a dupla pofára esés.

Ki ne tudná, mifelénk a „lehúzás” és az „átverés” évtizedeken át a vendéglátás része volt. Tátongott a széles szakadék a vendég és a vendéglátó között. Betemetve azért még nincs, de temetődik. Ha olykor még kissé lassabban is, mint ahogy temetődhetne.

De vegyük észre: mostanság már a magyarok harmada többször visszatér ugyanarra a településre nyaralásai alkalmával, és minden ötödik ugyanoda foglal szállást, ahol egyszer már tisztességgel kiszolgálták. Hogy Siófok és Hadúszoboszló a top 3-ban van, nem meglepő. Hogy a trióba Budapest is befért, több, mint hízelgő statisztikai adat.

Nem meglepő: Siófokot szeretik a nyaraló magyarok (Fotó: siofoki-hirek.hu)

Mert a magyar nem hülyébb lett, hanem elégedettebb. In concreto akkor nyitja ki a pénztárcáját, ha azt érzi, a határokon innen is létezik minőségi nyaralás. Amennyiben elhiszi, sőt hisz benne, hogy nem csak “a horvát” vagy “az olasz” vagy mondjuk “a török” lehet az úti cél.

Ráadásul utóbbinál újabban forró a talaj, s nem csak a homokos tengerparton. A vendéglátás nem csupán bizalom, biztonsági kérdése is. Nem is állunk olyan rosszul, kifelé sem.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/29234/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?