Blogolj!

Eger és térsége kiemelt turisztikai régió lehet már az idén

Kálovics Tibor

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott arról beszélt Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület sajtótájékoztatóján, hogy Eger és környéke kiemelt turisztikai régióvá válhat akár már az idén is.

Az egri várban emlékeznek a hősökre (Fotó: Kecskés István)

Nyitrai Zsolt szerint elkészült az az előterjesztés amely központi régióvá teheti Egert és környékét kiemelt turisztikai régióvá minősítsék, és már ősszel megkapja az ehhez szükséges kormányzati támogatást. 

A politikus elmondta, hogy a cél azzal, hogy Eger több pénzhez jut azáltal családbarát fejlesztések, szálláshelyek fejlesztése valósulhat meg, valamint a Szépasszony-völgy is fontosabb részét képezheti majd hazánk turizmusának. 

Fontos, hogy a régió borászatát és gasztronómiáját is minél több emberhez tudják eljuttatni, valamint, hogy a szállásadók és a kulturális élet szereplői összefogjanak Egerben és környékén. 

A beruházásoktól a turisztikai ágazat bevételének növekedése várható. Az infrastruktúra fejlesztése is fontos szegmentum, ennek köszönhetően Eger már szeptembertől közvetlen autópálya-összeköttetéssel fog rendelkezni. 

A Vidéki Éttermiség Egyesület szeptember 16-i, SVÉT 10.0 Eger elnevezésű rendezvénye azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet a környék legjobb helyi éttermeire. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/56515/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?