Blogolj!

Etikai kódexet kaphatnak a fapados légitársaságok

Etikai kódex létrehozását kezdeményezte Ujhelyi István a fapados légitársaságokkal kapcsolatban.

Fotó: pixabary.com

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságának alelnöke pénteken tartott sajtótájékoztatójában beszélt arról, hogy az elmúlt hónapok fogyasztóvédelemmel kapcsolatos visszaélések miatt kezdeményezi az etikai kódex megalkotását. 

A képviselő hangsúlyozta, hogy a kódex nem a fapados légitársaságok intézménye ellen szól, mivel ezt a fajta üzleti modellt újszerűnek tartja, hanem a visszaélések ellen védi a fogyasztókat. 

Uhelyi István szerint a legnagyobb probléma, hogy egyes légitársaságok nem tájékoztatják megfelelően az utasokat, akiket sokszor cserben is hagynak. A kódex szerinte nem az árképzésbe szól bele, hanem azt a célt fogja szolgálni, hogy Európában átláthatóak legyenek a légitársaságokra vonatkozó szabályok. 

A kódex a tervek szerint nemcsak a fapados társaságokat érinti, valamint tartalmaznia kell azt, hogy a jegy ára mit tartalmaz, hogyan működik az ültetés az adott társaság gépén, valamint a meglévő szabályoknak is benne kell lennie. 

Az etikai kódexről szeptember 5-én lesz egyeztetés az EP-ben, Újhelyi István repülőtársaságok, a repülőterek üzemeltetőinek és a fogyasztóvédelmi szervezeteknek a képviselőivel kíván egyeztetni a kódex tartalmáról. 

1
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/56562/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-06 12:02:52
Úgy látszik, sok-sok év után végre valami használható ötlet is kibuggyant "Újhülye Pistike stupid agyából, csak félő, hogy ebből sem lesz az égvilágon semmi.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?