Blogolj!

Felújították Gödöllő főterét

Kálovics Tibor

A gödöllői Szabadság tér és környezete egy 464 millió forintos beruházásnak köszönhetően szinte teljesen új arculatot kapott a Penta Általános Építőipari Kft kivitelezésében.

Fotó: turizmus.com

A beruházás azt a célt segíti, hogy Gödöllő ökovárossá fejlődjön a jövőben, és a főtér felújítása ennek a folyamatnak az első állomása. A közterület átalakítása során többek között növelték a zöldterületet valamint kialakítottak egy pihenőparkot, amely akár rendezvénytérként is funkcionálhat.

A fejlesztés során természetes térkövet használva újították meg a főteret mivel a természetes elemek használata elsődleges célnak számított a projektben és ennek jegyében zajlott a közművesítés. 

A tér közepén álló Zsolnay szökőkutat nemcsak restaurálták, de de új látványelemekkel is kiegészítették, a templom új díszkivilágítással lett ellátva, a parkban pedig több kerékpártárolót is elhelyeztek. 

Mivel idők közben a kerékpárutat is felújították így a tér a pihenés mellett infrastrukturális szempontból is kiemelkedő lett. A teljes főtér rekonstrukciója jövőre fejeződik be a városháza felújításával. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/57121/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?