Blogolj!

Közép-Európa legmodernebb lovasközpontja készült el Szilvásváradon

A Kincsem Nemzeti Lovasprogram keretein belül a kelet-európai régió legmodernebb lovasközpontját adták át ezen a héten Szilvásváradon.

Fotó: MTI

A lovasprogram keretében négy éven keresztül három különböző szakaszban folyt a fejlesztéssorozat. A 6,8 milliárd forint értékű beruházás pedig példaértékű a magyar lovassport történetében. 

A majdnem 10 hektáros területen megvalósuló fejlesztés az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad lipicai lovasgazdasága a lovasoknak ideális felkészülési és versenyzési lehetőséget biztosít. A centrum felújítása idegenforgalmi és turisztikai szempontból is növelni fogja Szilvásvárad és környéke turisztikai vonzerejét. 

A lovardakomplexumot, amelyben immáron 15 boxos istálló található 650 néző befogadására alkalmassá bővítették. A felvonási területet követően a nagy lovaspályát bővítették. Utóbbi immáron 6500 néző befogadására alkalmas és valamennyi nemzetközi szabványnak megfelel. 

A sportturizmus mellett a lovasturizmus szempontjából is jelentős fejlesztések történtek Szilvásváradon. A kormány célja az iskolai lovaglás oktatásának népszerűsítése és ez a ménesgzdaság területén most lehetővé válik az érdeklődő fiatalok számára is. 

1
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/57156/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-20 12:40:53
Liberálbolsevikok !
Csak néktek mondom ismét:
Nem rombolunk, mint ahogyan ti szoktátok csinálni, hanem építünk.
Árnyalatnyi különbség azért van a kettő között !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?