Blogolj!

Szeptember végig lehet pályázni a Magyar Turizmus Minőségi Díjra

Kálovics Tibor

A Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett versenyre szeptember 30-ig nevezhetnek az éttermek és szállodák.

Fotó: turizmus.com

Magyarország célja, hogy 2030-ig a GDP turizmusból befolyó része 6 százalékot növekedjen és ezáltal hazánk előrébb lépjen a turisztikai versenyben. A magyarországi turizmus szintlépését kívánja elősegíteni az MTÜ által létrehozott Magyar Turizmus Minőségi Díj is. 

A kormány hatalmas mértékű fejlesztési programmal támogatja az ágazat fejlesztését, de a szállodáknak és éttermeknek is lépést kell tartaniuk a vendégek igényeivel és minőségi szolgáltatást biztosítani a számukra. 

Az évente meghirdetett program célja, hogy a kis- és középvállalkozásokat segítse a minőségi munkavégzésben és igazodási pontot kínáljon a fejlesztésekhez. Az idei megmérettetésre szeptember 30-ig lehet pályázni az éttermeknek és szállodáknak. 

A díj igazán komoly presztízsnek örvend nemzetközi szinten is, mivel a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) is akreditálta a programot, a győztes pedig jogosult a "European Hospitality Quality" rendszer elismerést jelző "Q" jel használatára. A minősítés használatára a győztes három évig jogosult, ez idő alatt ez komoly versenyelőnyt jelenthet az intézmény számára. 

Jelenleg 47 szálloda és 18 étterem jogosult a megkülönböztető jelzés használatára. 

A versenybe való nevezésről részletes tájékoztatás érhető el az alábbi linken. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/57811/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?