Blogolj!

Európában egyedülálló fejlesztések a Városligetben

Olyan okos infokommunikációs fejlesztések valósulnak meg az évtized végére a Városligetben, amelyek egyedülállónak számítanak a kontinensen.

Fotó: turizmus.com

A Liget Budapest Projekt közleménye szerint Budapest okos város víziója valamint a Smart Liget szolgáltatások részletes tervei a Emobility Forum 2018 című konferencián kerülnek bemutatásra. 

A Duna-parton található Bálnában megrendezett konferenciára szeptember 19 és 20 között kerül sor  Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológia miniszter fővédnökségével, a konferencia pedig az elektromobilitás trendjeire fog fókuszálni. 

A konferencia során többek között szóba kerül, hogy a kiemelt budapesti beruházások hol tartanak az okos városi funkciók megvalósításában és a leginnovatívabb hazai projektek is megnevezésre kerülnek majd. 

A rendezvény során többek között t Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkár és Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt vezetője, a Városliget Zrt. vezérigazgatója is előadást tart majd az érdeklődőknek. 

Szeneczey Balázs az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette, hogy az, hogy Budapest "okos város" legyen nem célnak, hanem eszköznek számít a városfejlesztésben. 

Gyorgyevics Benedek szerint a  Liget Budapest Projekt célja egyrészt a park növényzetének megújítása, másrészt pedig olyan innovatív fejlesztések megvalósítása, amelyek élményszerűbbé tehetik a területet a turisták számára. 

A Smart Liget alapelve, hogy a jelenlegi legmodernebb szolgáltatásokat egy rendszerbe foglalja. A megújuló Liget összes szolgáltatása a tervek szerint egy okostelefonos alkalmazásban vagy a Liget honlapján igénybe vehető lesz a turisták számára. (A parkhasználók például a Városliget valamennyi rendezvényére egy helyen tudnak majd jegyet foglalni.)

A bevezetésre kerülő smart rendszer egyik alapja, hogy támogatja az akadálymentesítést a vakok és gyengén látók számára. A kerékpáros közlekedést is segíti a rendszer azáltal, hogy a kerékpárral közlekedők különböző szervizpontokat vehetnek majd igénybe, az elektromos autóval érkező turisták számára is több töltőállomás létesül a mélygarázsokban. 

1
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/58539/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-17 09:00:28
Jaj !!!!!
Már szinte látom és hallom, ahogyan a jó hír hallatán hamarosan megszólalnak a "Ligetvédő" őrültek gyülekezetének (gyengébbek kedvééért, ezek a liberálbolsevik senkiháziak, az LMP vezetésével) ismert anarchistái.
Ismét elkezdenek óbégatni az elhibázott rekonstrukcióról, a zöld területek "drasztikus" lecsökkentéséről, és más, szemenszedett hazugságokról.
Megint mennek majd duhajkodni, kerítéseket ledönteni, élőláncot alkotni a nagy semmi érdekében ?!
Ezektől kitelik !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?