Blogolj!

Kedvezményesen túrázhatunk Egerben a turizmus világnapján

Kálovics Tibor

Szeptember 27-től négy napig több kedvezményes árú túra indul Egerben, a város így ünnepli a turizmus világnapját.

Fotó: visiteger.com

Szeptember 27-én kerül megrendezésre a Turizmus Világnapja. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete által létrehozott esemény során a turisztikai szolgáltatók jelentős kedvezményeket biztosítanak a turisták számára, így emlékezve a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékeire. 

A rendezvényhez idén több egri turisztikai szolgáltató is csatlakozott amelyek ráadásul egész hétvégén biztosítják a kedvezményeket a városba látogató turistáknak. 

Csütörtöktől Közép-Európa egyetlen Beatles-gyűjteményét tekinthetik meg kedvezményes (1750 forintos) belépővel az érdeklődők az Egri Road Beatles Múzeumban. A csökkentett árú jegy egészen vasárnap délutánig igényelhető. 

Kopcsik Lajos Guiness-rekorder mestercukrász alkotásait is kedvezményesen (400 Ft) lehet megtekinteni a Kopcsik Marcipánia múzeumban. A 150 alkotás körül kiemelkedik az alkotó barokk-szobra. 

A  Kis-Dobó térről különleges, kosztümös séták indulnak csütörtökön 14 óra 30 perctől, amelyeken a részvétel ingyenes. A kezdeményezéshez az  Egyesület Eger Idegenforgalmáért szervezet is csatlakozott, melynek idegenvezetői szintén korabeli ruhában ismertetik meg a látogatókat Eger legendás vendéglátóhelyeivel. 

A programokról bővebben Eger turisztikai honlapján lehet tájékozódni. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/59069/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?