Blogolj!

Rekordokat döntött a Balatoni Hajózási Zrt

Kálovics Tibor

A Széchenyi István komp évfordulós ünnepségén számoltak be a cég 2018-ban elért utasszámáról.

Fotó: turizmus.com

A komp működésének ötvenedik évfordulójának ünnepségén Kollár József, a BAHART vezérigazgatója tájékoztatta a nyilvánosságot az idei  komp- és személyhajózás forgalmáról.

Az igazgató elmondása szerint a  Balatoni Hajózási Zrt kompközlekedés szolgáltatását az elmúlt évben több mint 1.146.000 utas vette igénybe. Ez a szám több mint 23 ezer fővel haladta meg a 2016-os rekordévet. Ez volt a harmadik olyan év amelyben több mint 1 millió utas vette igénybe a kompközlekedést. 

A BAHART az idei évben még a 2017-esnél is több utasra számít mivel Kollár József tájékoztatása szerint az utóidény (szeptember 9.) végéig 80 ezerrel több utast és 30 ezerrel több autót szállítottak komppal Szántódrév és Tihanyrév között. 

Forgalomnövekedés volt tapasztalható a személyhajózásban is. A BAHART már augusztusban félmilliomodik látogatóját köszöntötte, szeptemberre pedig ez a szám a 717 ezer főt is átlépte. 

Az utóidényig terjedő teljes hajózási szezonban közel 500.000-ren választották a menetrendi, 150.000-ren a sétahajó, több mint 17.000-ren a gyorshajó, illetve 32.000-ren a programhajó szolgáltatásaink valamelyikét. A BAHART hajói 22 ezer ember számára biztosítottak családi vagy céges rendezvényen való részvételt. 

 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/59417/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?