Blogolj!

A BKIK is kiemelten foglalkozik a Turizmus Világnapjával

Kálovics Tibor

Szeptember 27-én Budapest ad otthont a Turizmus Világnapjának. A programsorozathoz többek között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is csatlakozott.

Fotó: turizmus.com

1980 óta szeptember 27-e számít a turizmus világnapjának az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezése miatt. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a turisztikai ágazat politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális értékeire. Idén Budapestet érte a megtiszteltetés, hogy a Turizmus Világnapja helyszínéül szolgáljon.

Ezen a napon a hazai turisztikai desztinációknak lehetőségük van egy nemzetközi, szakmai közönség előtt bemutatkozni, valamint szakmai kapcsolatokat kialakítani. Az esemény koordinációs feladatait idén is a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ. Az esemény megerősítheti az ide látogatókat abban, hogy országunk és fővárosunk egy világszínvonalú turisztikai központ, ahol fontos szerepet játszik a turisztikai attrakciók mellett a biztonság is és ahol a leginnovatívabb világszínvonalú szolgáltatások várják a turistákat. (Ennek szellemében a digitális turizmus lesz a nap témája.) 

A BFTK jóvoltából három turnusnyi szerencsés egy különleges utazáson vehet részt amely során egy Ikarus kabrió buszból tekintheti meg a fővárosunkat. 

Budapesten először 2011-ben rendezték meg a világnapot amely egyre erősebb gazdasági üzenettel is rendelkezik. A több százezer fővárosi vállalkozást magába foglaló  Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elsőként csatlakozott a világnap budapesti megrendezéséhez. A BKIK csatlakozása már csak azért is érthető mert, egy ilyen rendezvény során a turisták érdekei mellett figyelni kell a turisztikai szektorban dolgozók szempontjaira is. 

A BKIK Kereskedelmi Tagozata és a BUM Bevásárlóutca Menedzsment szervezésében a nyílt nap programjában többek között a fővárost bemutató séták, múzeum - és  galérialátogatások és hajókirándulások szerepelnek. 

A BKIK Turizmus Világnapján szervezett programjairól az Iparkamara honlapján lehet bővebben tájékozódni. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/59588/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?