Blogolj!

Még lehet jelentkezni az Európai Termál Örökség Napjára

Kálovics Tibor

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. és az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségének Tudományos Bizottsága konferenciát tart október 12-én Budapesten, amelyre továbbra is várják a jelentkezéseket.

Fotó: BGYH Zrt.

A konferenciára a Gellért Fürdő alapításának 100. évfordulója kapcsán kerül sor Budapesten a Budapest Gyógyfürdői Zrt. és az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségének Tudományos Bizottságának szervezésében. A rendezvény október 12-én 16 órától kerül megrendezésre a  Danubius Hotel Gellért Gobelin termében.

Az eseményen többek között részt vesz Bagdy Gábor Budapest főpolgármester-helyettese, Navracsics Tibor  Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa valamint a történelmi fürdővárosok szövetségének elnöke Giuseppe Bellandi is. 

A konferencia kapcsolódni fog a Kulturális Örökség Európai Évéhez. A nap során az érdeklődők megismerkedhetnek a Gellért Fürdő történetével, a kontinens nagy fürdővárosait bemutató Termál Atlasz projekttel valamint a Geoportál Információs Rendszerrel is. 

A konferencia mellett egy kiállítás is megrendezésre kerül, amely a fürdők történelmi, kulturális, művészeti és gazdasági jelentőségét hangsúlyozza amellett, hogy bemutatja, hogy ezek az intézmények mekkora szerepet is játszottak az európai kultúrában. 

A részvétel ingyenes az érdeklődők számára, ám regisztrációhoz kötött. A regisztrációra október 10-ig van lehetőség a  laczkovich.eszter@spabudapest.hu email-címen.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/60932/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?