Blogolj!

Több mint 1100 milliárd forinttal fejlesztik a főváros turizmusát

Kálovics Tibor

A Magyar Idők értesülései szerint tovább folytatódnak a Budapestet érinti turisztikai beruházások amelyek a következő években a főváros arculatát is meghatározzák majd.

Fotó: Ligetbudapest.hu

A lap értesülései szerint a kormány a budapesti főpolgármesterrel egyeztetve 27, a következő években megvalósítandó turisztikai beruházásról hozott döntést. 

A felsorolás a Budapest 2030 programhoz kapcsolódik és olyan beruházásokat is tartalmaz, amelyeknek a kivitelezése a következő évben kezdődik meg. Ilyenek például a Liget Projekt 2020 és 2026 között megvalósuló projektjei (például a Városligeti-tó teljes megújítása és a Közlekedési Múzeum épületének rekonstrukciója), az Új Atlétikai Stadion vagy a  Budapesti Diákváros létrehozása. 

A Magyar Idők birtokába kerülő listán négy folyamatban lévő, vagy a közeljövőben elinduló közlekedési beruházás is szerepel. Az 1-es villamos útvonalának meghosszabbítása körülbelül 11,1 milliárd forintba, a villamos és trolibusz beszerzés második üteme 17,6 milliárd forintba fog kerülni 2020-ig. 150 milliárd forintból kezdődhet meg az új déli dunai átkelő, a Galvani híd és a hozzá kapcsolódó közlekedési hálózat kialakítása

Tarlós István a Magyar Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy létrejön a budapesti közfejlesztési tanács, kompetenciájában lesznek az állami és fővárosi nagyprojektek. A főpolgármester a Budapest 2030 fejlesztési koncepcióval kapcsolatban vétójoggal rendelkezik. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/61682/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?