Blogolj!

Tovább nőtt a budapesti szálláshelyek vendégforgalma

Kálovics Tibor

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a KSH adataira hivatkozva közölte, hogy augusztusban tovább nőtt fővárosunk vendégforgalma.

Fotó: budapest.com

Az adatokból kiderül, hogy január és augusztus között a budapesti kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma megközelítette a hétmilliót. Az MTi-hez is továbbított közlemény szerint augusztusban 9,6 százalékkal növekedett a belföldi vendégérkezések száma, valamint 13,8 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek árbevétele is. 

A turisztikai hivatal kiemeli a közleményében, hogy kiemelkedően erősnek számít az augusztusi forgalom 57 ezer belföldi vendéggel és 124 ezer vendégéjszakával, és ez a növekedés a budapesti strandok valamint forgalmát is erősítette. Az, hogy 522 ezer napijegyet vásároltak a budapesti strandokon és gyógyfürdőkön jelentős növekedésnek számít a tavalyi évhez képest. 

A január és augusztus közti időszakban az eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta a hatmilliót. (2 545 025 külföldi vendég összesen 6 070 093 vendégéjszakát töltött el Budapesten.) Az össze vendégforgalom közel volt a hárommillióhoz az első nyolc hónapban, a vendégéjszakák száma pedig majdnem átlépte a hétmilliót. 

A turisztikai központ közölte, hogy egy átlagos külföldi vendég 2,4 vendégéjszakát tölt el a fővárosban, egy belföldi turista esetén ez átlagosan 2 éjszaka. 

Augusztusban jelentősen növekedett az Európán kívüli országokból érkező turisták száma. A Kínából több mint 40, Izraelből 30, az Egyesült Államokból több mint 20 százalékkal érkeztek többen mint egy évvel korábban. 

A közlemény szerint augusztusig a  bruttó szállásdíj-árbevétel elérte a 98,813 milliárd forintot a fővárosi kereskedelmi szálláshelyeken, árbevételük pedig megközelítette a 150 milliárd forintot 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/61720/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?