Blogolj!

Milliárdos fejlesztések a Győri Egyházmegyében

Kálovics Tibor

A Győri Egyházmegye összesen 1,1 milliárd forintból valósítja meg négy település összesen öt turisztikai attrakciójának fejlesztését.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Rákossy Balázs a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Sopronban tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a fejlesztések a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program Egyházi, kulturális örökség turisztikai fejlesztése pályázatból fog megvalósulni. Az államtitkár kiemelte, hogy a kormány különösen támogatja a vallási turizmust az idegenforgalmon belül. 

A fejlesztések 2020. június 30-ig fognak megvalósulni. Győrben fejlesztésre kerül a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár valamint a Káptalandomb is. Továbbá felújításra kerül a horvátzsadányi plébánia, valamint a Soproni Katolikus Konvent is, amely egyháztörténeti múzeumként is funkcionálni fog a jövőben. 

Rákossy Balázs a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a vallási turizmus a kegyhelyek felkeresése mellett a mély vallási élmények megtalálását is jelenti a turistáknak.Veres András megyéspüspök elmondta, a fejlesztéssel bővítik az egyházmegye turisztikai kínálatát, hogy növekedjen az egyházmegyébe látogató turisták száma és az itt eltöltött idő. Sopron polgármestere Fodor Tamás kiemelte, hogy a turisztikai árbevétel növekedése mellett az is fontos, hogy a turisták szakrális élményekkel gazdagodjanak a városban. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/62961/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?