Blogolj!

Folyamatos növekedést várnak a Wizz Airnél

Kálovics Tibor

Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója az növekedés.hu weboldalnak nyilatkozva elmondta, hogy a légitársaság a következő években háromszorosára nőhet.

Fotó: Wikipédia

A Wizz Airnek a nyár során több problémával is meg kellett küzdenie, hiszen a repterek megteltek, és jóval több járatot is kellett törölni mint korábban. Váradi József vezérigazgató szerint ennek az volt az oka, hogy a Európában megnőtt a repülés teljesítménye és ez hatással volt az infrastruktúrára is. A vezérigazgató szerint a pilótahiány valamint a repterek elavultsága szintén problémát jelent jelenleg a légi közlekedésben. 

Váradi József nyilatkozatában elmondta, hogy amíg a magyar légitársaság mindössze járatai 1 százalékát törli addig egy nagyobb légitársaság esetén ez 10 százalékot jelent. A cégvezető szerint a normál méretű kézipoggyászokat azért tették ismét fizetőssé, hogy azok száma ne haladja meg azt amennyi egy adott repülőgépen elfér. 

A vezérigazgató kijelentette, hogy a diszkont légitársaságok szerepe a következő évtizedben folyamatosan növekedni fog és erre a Wizz Airnek is fel kell készülnie. Ez szerinte úgy lehetséges, hogy a cég "megháromszorozza magát". A jelenlegi 105 gép helyett 2028-ra már háromszáz fő felett lesz a flottája a légitársaságnak, a jelenlegi négyezer alkalmazott helyett tízezren fognak dolgozni a Wizz Airnél valamint a most szállított 35 millió utas is elfogja érni a 100 milliót a következő évtized során. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/63441/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?