Blogolj!

Szeptemberben is jól teljesített a turizmus

Kálovics Tibor

A Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a Magyar Turisztikai Ügynökség közölte, hogy a turizmus szeptemberben is kiválóan teljesített amely leginkább a vendégforgalom növekedéséből szűrhető le.

Fotó: infoGyőr.hu

A KSH adataiból kiderül, hogy szeptemberben az ország minden részén nőtt a vendégforgalom, de a belföldi forgalom is jelentősen emelkedett az év kilencedik hónapjában. 

A belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 7,9 százalékkal emelkedett, és a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma is csak fél százalékkal csökkent az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. 

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele mintegy 11 százalékkal növekedett. A szálláshelyek az év első kilenc hónapjában 5,2 százalékkal több vendégek és 3,9 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak mint 2017-ben a vizsgált időszakban. A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele meghaladta a 388 milliárd forintot. 

Az MTÜ felhívja a figyelmet, hogy a belföldi vendégforgalom bővülése is jelzi, hogy a magyar családoknak egyre magasabb a diszkrecionális jövedelme (létfenntartáshoz szükséges összegen túli jövedelem.) és így a családok egyre szívesebben járják be Magyarország tájait. Erre ösztönzi az embereket az MTÜ legutóbbi kampánya, valamint a külföldieknek készített országimázs kampány is. 

Az MTÜ közleménye szerint mivel egyre inkább csökken a szezonalitás és növekszik a forgalom, így a szálláshelyeknek megéri tovább nyitva tartaniuk az évben. Az ügynökség szerint az első három negyedév alapján 2018 kiemelkedő év lehet Magyarországon a turisztikai iparág számára. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/63727/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?