Blogolj!

Az MTÜ is támogatja a kerékpársportot

Kálovics Tibor

A magyar kormány bejelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy a közeljövőben valamelyik nagy kerékpáros körverseny rajtja Budapesten legyen.

Fotó: turizmus.com

A kormány egyetért azzal, hogy a sportesemény első három szakaszát Magyarországon rendezzék meg. A kabinet felszólította az aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, hogy a miniszterelnök kabinetfőnökével valamint a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztossal együttműködve vegye fel a kapcsolatot a döntési jogkörökkel rendelkező szervezetekkel és folytasson egyeztető tárgyalásokat. 

Az egyeztetéseket követően az MTÜ is be lesz vonva a munkába és az ügynökségnek előterjesztést kell készíteniük egy sportesemény megrendezéséről együttműködésben  kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztossal, a külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint az emberi erőforrások miniszterével.

Az előterjesztésnek tartalmaznia kell a forrásigényt, a várható turisztikai bevételeket, valamint, hogy milyen hatással lehet egy ilyen sportesemény Magyarország népszerűsítérére.  Ennek elkészítési határideje 2019. május 31.

Magyarországon idén is megrendezik a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenynaptárába is bekerülő Tour de Hongrie-t, amelyre június 11 és 16 között kerül sor. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/63819/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?