Blogolj!

A Nyíregyházi Állatpark lett Európa legjobb állatkertje

Kálovics Tibor

A Nyíregyházi Állatpark első helyen végzett a 250 ezer és az 500 ezer látogatószám közötti európai állatkertek rangsorában.

Fotó: MTI

A magyarországi intézmény egy 26 ország 129 állatparkját vizsgáló alapítványnál ért el első kategóriájában (250 és 500 ezer látogató közti állatparkok) első helyezést ezzel megismételve három évvel ezelőtti győzelmét. 

Anthony Sheridan az alapítvány vezetője elmondta, hogy a nyíregyházi Sóstó Zoo a folyamatos fejlesztéseknek és a kiemelkedő jelentőségű állatpopulációjának köszönhetően mára Európa 12 legjobb állatkertjének egyike lett. 

Az állatkerteket többek között a fajmegőrzés, az állatkerti oktatás minősége, valamint a rentabilitás és szervezeti működés és a látogatói szám kapcsán vizsgálták. A vizsgálatban a Nyíregyházi Állatpark növelni tudta pontjai számát, úgy, hogy a fejlesztésekért adható különpontokat még nem is vették figyelembe. 

A park extra pontokat kapott az új állatházak és állatkifutók létrehozásáért, a hatnyelvű információs táblák kihelyezéséért valamint azért is mert a botanikában, erőforrás-gazdálkodásban és információközlésben is előrelépett. 

Gajdos László az intézmény igazgatója a díjátadással kapcsolatban elmondta, hogy az intézmény 1996 óta datálódó története során először több mint 530 ezer látogatót fogadhat idén.Ez a látogatószám azért is jelentős, mert ennél több látogatót általában csak nagy európai városok fogadhatnak. Az intézményvezető elmondta, hogy egyre több turista érkezik Romániából és Ukrajnából az intézménybe is. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/64695/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?