Blogolj!

Átadták a Mátravasút felújított szakaszát

Elkészült a Mátravasút felújított szakaszvonala, amely Gyöngyöst Gyöngyössolymossal köti össze. A beruházás 445 millió forint kormányzati támogatással valósult meg.

Fotó: turizmus.com

Ez az útszakasz valósult meg először a kisvasút-fejújítási program nyolc projektje közül. A Gyöngyös-Gyöngyössolymos-Szalajka-ház közötti szárnyvonal rekonstrukciója 445 millió forintba került. A szakasz mellett egy kerékpárközpont is létesült. 

A további tervezet turisztikai fejlesztések között található egy a Kékestetőre vezető felvonó megépítése és egy kerékpáros pálya kialakítása Szurdokpüspök közelében. 

Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója a turizmus.com weboldalnak nyilatkozva elmondta, hogy a mátrai kisvasúthálózat a múltszázad elején még főként  faanyag és egyéb nyersanyagok szállítására szolgált, mára viszont turisztikailag is fontos jelentőséggel bír. 

A Mátravasút valamint az erdővasút a tavalyi évben több mint 350 ezer utast szállított idén pedig már októberben meghaladta ezt az utasforgalmat. 

Az 638 millió forintos beruházás másik részeként 190 millió forintból 3 nyitott és 5 zárt vasúti vagon, továbbá egy szalonkocsi és a Gyöngyi gőzmozdony kerül korszerűsítése, valamint három mozdony új környezetkímélő motort kap.

1
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/65099/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-06 17:40:16
És még nem vinnyognak a liberálbolsevik "megmondóemberek ?!
A pofám leszakad !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?