Blogolj!

Új útvonalak a Wizz Air kínálatában

Kálovics Tibor

Új, több mint 100 millió dollár értékű Airbus A320-as repülőgép érkezett meg a Wizz Air légitársaság debreceni bázisára. A légitársaság vidéki repteréről innentől kezdve egyre több külföldi úticél lesz elérhető.

Fotó: http://turizmusonline.hu

Az Airbus gép a harmadik amellyel a Wizz Air kínálata az idei évben bővült. A debreceni repülőtérről közvetlenül elérhetővé vállt Dortmund, Doncaster, Bázel és Barcelona is. 2019-től pedig Palma de Mallorcara, Larnacara és Máltára is lehet majd utazni. Ez azt jelenti, hogy a kínálatban immáron 12 ország 13 régiója szerepel. 

A Wizz Air 2012-ben vette be bázisába a debreceni reptere amely, 2015 óta bázisként is üzemel. Debrecenből az elmúlt hat évben a társaság több mint 1,3 millió utast szállított, ebből 350 ezret a legutóbbi évben. Ez 17 százalékos növekedésnek minősül.A WizzAir közel 300 munkahelyet teremt a repüléshez kapcsolódó iparágakban Debrecenben..

Az első magyar Wizz Air járat 2004-ben emelkedett fel azóta a Wizz Air lett Magyarország első számú légitársasága. Idén 4,8 millió utas repült a társasággal, ez komoly növekedés 2017-hez képest. A cég mintegy 3500 munkahelyet biztosít hazánkban. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/66408/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?