Blogolj!

Sportturizmus: új cég szervezi a hazai sporteseményeket

Kálovics Tibor
A magyar kormány nemrég egy új nonprofit kft-t hozott létre amelynek a feladata lesz a hazai rendezésű világesemények megszervezése. 

Fotó: m4sport.hu

Magyarország idén négy olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendez amelynek lebonyolítása a Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft. szervezésébe tartozik. A Kft-nek 50 millió forint tőketartaléka van jelenleg. 
Az idei évben hazánk ad otthont az asztaliteniszezők (április 21–28.), a vívók (július 15–23.), a kajak-kenusok (augusztus 21–25.) és az öttusázók (szeptember 3–9.) világbajnokságának. A kizárólag versenyszervezéssel foglalkozó csapat feladata valamennyi lebonyolítása és a cél a költséghatékony megrendezés. 
Az új vállalatot a jövőben  Strand üzemeltetési jogát, egyben utat nyitott az új cégnek. A vállalatot az EMMI, azon belül is Szabó Tünde sportért felelős államtitkár felügyeli majd, a cégvezető pedig a Magyar Televízió korábbi sportriportere Mezei Dániel lesz majd. 
Az asztaliteniszezők világbajnoksága a hatodik legnézettebb sportesemény a világon. A BNV területén lévő kiállítási csarnokban lebonyolított eseményt a kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja, ebből 1 milliárdot az új szervezet kapott meg. 

Az április 21-én kezdődő vb szervezése már korábban elkezdődött, a további három világbajnokság pedig majd ennek a tapasztalatai alapján kerülnek megszervezésre. .

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/67215/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?