Blogolj!

Négy település együtt ünnepli a kultúra napját

Kálovics Tibor

Az idei évben együtt ünnepli a magyar kultúra napját Nagyvárad, Margitta, Debrecen és Berettyóújfalu. 

Fotó: hir.ma

A berettyóújfalui ünnepségek egy héttel a kultúra napja előtt vagyis január 15-én kezdődnek egy operettgálával. Január 21-én Szűcs László, a Várad kulturális folyóirat főszerkesztője tart rendhagyó irodalomórát Ady Endre halálnak 100. évfordulójához kapcsolódóan valamint megnyílik Csató Töhötöm nagyváradi képzőművész és Somogyi Győző Kossuth-díjas grafikus, festőművész tárlata is. 

Debrecenben január 22-én 10 órakor a a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ünnepi műsorával valamint Kölcsey Ferenc domborművének és szobrának megkoszorúzásával kezdődik az ünnepi műsorsorozat  de gálaestre is sor kerül. Szentei Tamás a Debreceni Polgármesteri Hivatal kulturális osztályvezetője elmondta, hogy arra törekednek, hogy az eseményeket a városrészek lakóihoz is közelebb szeretnék vinni a programokat. Hozzátette, hogy a másik három város 30 diákja ingyenesen megtekintheti a Déri Múzeumban Munkácsy Mihály Golgota című festményét. 

Margittán többek között a Bekecs néptáncegyüttes január 20-i és 21-i fellépésével valamint helyi képzőművészek kiállításával várják az érdeklődőket - mondta el Demián Zsolt a a margittai RMDSZ-körzet vezetője.

Nagyváradon több mint 20 rendezvényt tartanak. Az iskolákban idén is "Himnusz-klubot" szerveznek amelynek győztesei debreceni utazást nyernek, de a helyi színház is saját programokkal készül, valamint Bartók Bélára is emlékeznek többek között dokumentumfilm-vetítéssel és koncerttel. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/67555/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?