Blogolj!

Az élményekről szól az idei Utazás Kiállítás

Kálovics Tibor

Csütörtökön veszi kezdetét az idei Utazás Kiállítás. A négynapos rendezvény középpontjában az aktív kikapcsolódás, a kalandok és az élmények állnak. 

Fotó: programturizmus.hu

Hazánk legfontosabb turisztikai vásárán idén 30 ország 300 kiállítója mutatja be újdonságait. A február 21-24 között megtartott rendezvényre idén is a  HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban kerül sor. Az eseményt a Budapest Boat Show-val együtt rendezik meg 

A kiállítás során az érdeklődők egyszerre kaphatnak információt a legjobb turisztikai desztinációkról, külföldi és belföldi nyaralóhelyekről egyaránt. 

A programok közül ki lehet emelni az Aktív szigetet amelyen a látogatók virtuális segítséggel járhatják be az ország tájait. A virtuális tartalmak közül kiemelkedik az idén elindított szabadulószoba, de biciklitúrára is van lehetőség. 

A közösségi média is képviseli magát a rendezvényen, a Béogger Corner-en, az ország legismertebb utazási bloggereivel lehet találkozni, akik hasznos tanácsokat adnak az utazni vágyóknak. 

A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ felépített egy 400 m2-es interaktív standot, amelynek apropója, hogy fővárosunk elnyerte Európa Sportfővárosának címét. A vendégeket folyamatos bemutatók és kulturális programok várják, valamint több sztársportolóval is találkozhatnak. 

A KARAVÁN SZALON-ban amely a hazai lakókocsi és lakóautó kínálat egészét vonultatja fel több mint 50 járművet és számtalan egyéb eszközt mutatnak be a látogatóknak. Megtekinthetőek lesznek a legfrissebb kempingezéshez kapcsolódó kiegészítők. 

Az Afrika Expó 2011 óta a Kelet-Közép-Európai régió első egyetlen négynapos Afrika-tematikus fórum minden eddiginél nagyobb alapterületen várja majd az érdeklődőket. A látogatókat improvizációs előadással, beszélgetésekkel várják a kiállítás ezen részén. 

A Diák Szakmai Nap során az Európai Unió EU Next Tourism Generation projektje mutatkozik be, itt hat egyetem hallgatói mutatják be turisztikai témájú projektjeiket egy szakmai zsűrinek. A Kölyökparkban szakképzett animátorok várják a gyermekeket programokkal. 

Az idei kiállításon Algéria lesz a külföldi díszvendég. A kiállításon a tradicionális algériai gasztronómia, és zene mellett az afrikai kontinens legnagyobb országainak tájai is bemutatásra kerülnek. 

A belföldi díszvendég idén Bács-Kiskun megye és Kecskemét lesz. A megye 28 települése 6 szervezeten keresztül fogott össze. A látogatók megismerhetik a hajósi pincesort, a bugaci pusztát vagy megkóstolhatják a bajai halászlét, az alföldi borokat és a kecskeméti barackpálinkát is.A kulturális díszvendég 2019-ben a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram lesz. 

A kiállítás során részt lehet venni nyereményjátékon is amely során 30 értékes nyeremény közül lehet nyerni. A fődíj egy algériai utazás valamint egy hazai családi wellness-üdülés. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/69033/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?