Blogolj!

Elképesztő összefogás a balatoni kerékpáros turizmusért

Kálovics Tibor

A hét során tizenhárom szakmai szervezet írt alá egy olyan együttműködési megállapodást amely a Balaton kiemelt turisztikai térség kerékpáros turisztikai szolgáltatásainak fejlesztését garantálja. 

Fotó: csodalatosbalaton.hu

Tizenhárom szakmai szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amely a Balaton kiemelt turisztikai térség kerékpáros turisztikai szolgáltatásainak fejlesztését biztosítja a jövőben.

Pénteken a Magyar Kerékpáros Szövetség, a balatonfüredi, a keszthelyi és a balatonföldvári önkormányzat, a Balatoni Kör Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Magyar Tourinform Szövetség, a BAHART Zrt., a SEFAG Zrt., a Bakonyerdő Zrt., Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége vezetői hitelesítették aláírásukkal az együttműködési szerződést. Az együttműködés a legnagyobb mértékű összefogásnak minősül a balatoni régióban a kerékpáros turizmust illetően. 

Az MKSZ, MTÜ és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség alkotta konzorcium tavalyi döntésének értelmében valósult meg a GINOP 7.1.9-17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztésű projekt. Az összefogás elsődlegesen azért jött létre, hogy a balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások minél fejlettebbé váljanak. 

A megállapodás alapján az érintett felek stratégiai és operatív szinten működnek együtt a fenntarthatóság biztosítása érdekében. Az összefogásra a turizmus.com weboldalnak nyilatkozó  Dr. Princzinger Péter a konzorciumot vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint azért volt szükség, hogy a szervezetek akár egy jól működő kerékpáros boly egymást segítve tudjanak eredményeket felmutatni. Az elnök hozzátette, hogy országimázs szempontjából is fontos, hogy a profi illetve az amatőr kerékpározás jelentős potenciállal rendelkezzen. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/69325/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?