Blogolj!

Március a barlangok hónapja

Kálovics Tibor

Idén hatodik alakalommal rendezik meg a barlangok hónapján amely során a nemzeti parkok különféle programokkal népszerűsítik a nagyközönség számára is nyitva tartott barlangjaikat. 

Fotó: mtsz.hu

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a "Barlangoljunk!" elnevezésű kampányt amely során hazánk öt, a nagyközönség előtt is nyitva álló barlanggal rendelkező nemzeti parkja várja meghosszabbított nyitvatartással és különleges programokkal az érdeklődőket. 

Az Aggteleki Nemzeti Park-Baradla-barlangja 30 százalékos kedvezménnyel lesz látható. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén a Szentgáli-kőlik, valamint a Lóczy- és Csodabogyós-barlangok, a Bükki Nemzeti Park területén a Szent István és az Anna-barlang, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban az Abaligeti-barlang, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén pedig a Pál-völgyi, Szemlő-hegyi és a Mátyás-hegyi-barlang lesz majd megtekinthető kedvezményes áron. 

Az öt érintett nemzeti park területén az összesen 40 barlangot tavaly 516 ezer látogató tekintette meg, így a földalatti túrák jelenleg az ökoturizmus egyik legnépszerűbb programjának tekinthetőek. 

Hazánk leghosszabb barlangja a Pál-völgyi barlang Budapest alatt húzódik, hosszúsága 31 kilométer. Fővárosunk alatt 174 barlang található mintegy 50 kilométer hosszúságban. Magyarországon mintegy 4000 barlangot tartanak számon, ezek közül 40 látogatható. 

A programokról a http://magyarnemzetiparkok.hu/barangolas  weboldalon található bővebb információ. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/69670/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?