Blogolj!

Jelentős beruházások Borsod megyében

Kálovics Tibor

Az Északerdő Zrt területén 200 millió forintból erdei pihenők, kilátók valamint meteorológiai állomások épülnek Borsod-Abaúj Zemplén megyében. A hírt Zay Adorján a társaság vezérigazgatója közölte az MTI-vel. 

Fotó: Minap.hu

A vezérigazgató tájékoztatása szerint hét Eu-s pályázatnak köszönhetően a turisztikai fejlesztések (amelyeket a Magyar Természetjáró Szövetség  koordinál) 3,5 milliárd vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg. A beruházásokat a Természetjáró Szövetség a területileg illetékes erdőgazdaságokkal konzorciumban hajtja végre.

A programok részeként az Északerdő Zrt sok turisztikai beruházást fog megvalósítani BAZ-megyében. A háromhunta határában, az István-kút környékén, a Nagy-Milic déli oldalán,  a Csataréti háznál, valamint Magyarország legészakibb részén elhelyezkedő Oláh-réten négyévszakos pihenőhelyet alakítanak ki. 

Mindhárom helyen turisztikai szempontból érdekes meteorológiai állomást építenek és ezekhez kapcsolódó bemutatóhelyek is létrehozásra kerülnek. Az 1950-es években lebontott Zsófia-kilátót újjáépítik valamint kialakítanak egy lombkorona tanösvényt is. 

Korszerűsítésre kerül a lillafüredi Lencsés-forrás, a Sárospatak melletti Botkői autóspihenő és a Telkibánya mellett fekvő Királykúti pihenő valamint az Újhutai elágazástól induló tanösvény is megújul. 

A fejlesztések várhatóan 2020. szeptember végére befejeződnek.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/70548/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?