Blogolj!

Megkezdődött a balatoni hajózási szezon

Kálovics Tibor

A Balatzoni Hajózási Zrt. a mai napon megkezdte a 173. balatoni hajózási szezont. Az első utat a Szent Miklós hajó tette meg, amelynek fedélzetén a cég sajtótájékoztatót is tartott.

Fotó: hajozas.hu

A BAHART vezetése prezentációjában ismertette a jelenlegi ötéves időszakra vonatkozó stratégiai terveket. Kollár József vezérigazgató elmondta, hogy új jegykiadó programot vezettek be a pénztáraknál, optimalizálták a menetrendet az utasigényeknek megfelelően a kompközlekedésben és a településeket összekötő személyhajójáratok esetében is. A cégvezető arra is kitért, hogy meghosszabbították a főidényi programhajó-kínálatot és több tematikus utat is indítanak a szezonban. 

Az elmúlt három évben közel 2 milliárd Ft saját forrás felhasználásával hajtott végre beruházásokat a BAHART a hajóflották, személyhajók és vitorláskikötők korszerűsítése terén. A jelenlegi időszakban került felújításra a  Siófok katamarán amely a Balaton egyetlen teljes körűen akadálymentesített hajója, valamint a Nemzeti Regatta motoros is. 

A társaság 2018-ban rekordévet zárt az utasforgalmat tekintve. A személyhajózás és kompközlekedés együttes utasszáma november 14-én érte el a kétmilliós álomhatárt. 2015-höz képest az utasok száma 13,5 százalékkal növekedett, de például a séta-és programhajók forgalma is 36,4 százalékkal nőtt.  

A komppal utazók száma több mint 27 százalékkal nőtt és elérte az 1.274.000 főt, valamint kerékpárból és gépjárművekből is több mint 30 százalékkal szállítottak többet a kompok mint 2015-ben. 

A szeptember 1-ig meghosszabbított főidény során 7500 járat indul majd 21 Balaton-parti települést összekötve, csaknem 5300 sétahajó indulása közül lehet választani a 17 kikötőben. Ezenkívül 245 bulihajójárat, 104 Varázshajójárat indul majd, és három kikötőben. Hasonlóan az elmúlt évekhez, a BAHART az olyan fontos eseményeken is szerepet vállal mint a Balatonátúszás és a Balaton Sound. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/71679/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?