Blogolj!

Idén is virágba borulhatnak a magyar városok

Kálovics Tibor

Idén is megrendezésre kerül a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny. A  nagy népszerűségnek örvendő megmérettetésre június 1-jéig lehet majd nevezni. 

Fotó: http://turizmusonline.hu

A verseny, amely hazánk egyik legnagyobb közösségépítő megmérettetése is immáron 26. alkalommal kerül megrendezésre. A szervezők ígérete szerint a települések idén mindennél nagyobb eséllyel nevezhetnek, így már csak ezért is érdemes részt venni a megmérettetésben. 

A feladat célja a települések szépségének növelése mellett a fenntartható környezettudatos életmód kialakítása is, valamint, hogy a közösségek összefogjanak. A zsűri olyan projekteket is értékel amelyek hosszabb távon próbálják meg szebbé tenni a környezetet, vagy valamilyen környezetvédelmi lépést is megtesznek. 

A verseny idén kétlépcsőssé fog válni a jelentkezők várhatóan magas száma és a kezdeményezés története miatt. Az országot hat területi egységre osztják és a jelentkezők először területi szinten mérkőznek meg. A területi győztesek közül kerül majd ki az a település amely a fődíjat elnyerte. A győztes idén is részt vehet a nemzetközi Entente Florale Europe versenyen.

Díjazásra kerül majd a legvirágosabb budapesti kerület valamint az erdélyi települések kategóriájában is osztanak első díjat. Nagy változás az előző 25 évhez képest, hogy idén Erdélyből is nevezhetnek települések, a cél, hogy a versenyt kiterjesszék az összes magyar lakta településre. 

A versenyre június 1-ig lehet nevezni a verseny hivatalos honlapján, amely számos információval látja el az érdeklődőket. A regisztráció és a részvétel egyaránt díjmentes mivel a verseny célja egy virágos, élhető környezettel rendelkező Magyarország létrehozása. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/72951/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?