Blogolj!

Kína és Hévíz közösen népszerűsítik a termálvizet a jövőben

Dorogi László

Termál-turisztikai megállapodást írtak alá Hévíz képviselői a Kínában rendezett Határokon Átívelő Kereskedelmi és Befektetési Konferencián.

Fotó: Hévíz Város Önkormányzata

A fürdővárost Papp Gábor polgármester, Kepli József alpolgármester és H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Kft. ügyvezetője képviselte az ázsiai országban, a befektetési vásáron és konferencián közel 100 országból és régióból közel 7000 vállalat tette tiszteletét, Hévíz pedig önálló standdal mutatkozott be.

A bemutató igencsak eredményesen zajlott, a szakmai eseményen közel 300 egészségturisztikai szakember jelenlétében két stratégiai együttműködést is aláírtak a hévízi küldöttek.

A Beibei városával kötött stratégiai megállapodást Papp Gábor írta alá, aminek célja egy partneri kapcsolat kialakítása a termálvíz hasznosítási lehetőségeinek vizsgálata céljából. A kontraktus értelmében a két település a jövőben a turisztikai fejlesztések témakörében is együttműködik majd.

A másik megállapodást H. Horváth Orsolya írta alá: ez egy háromoldalú stratégiai kontraktus, amit a Hakone Csoporttal, valamint a Nanjing SOHO Healthy Town Investment cégcsoporttal kötött meg Hévíz városa. Ennek célja, hogy a Hévízi Tradicionális Kúrát népszerűsítse, a fürdőváros pedig hasznosíthassa a kínai termál-turisztikai beruházások tapasztalatait.

Ahogy a résztvevők fogalmaztak, az együttműködések hosszú távon hozzájárulhatnak a kínai vendégszám és tartózkodási idő növeléséhez a magyar városban, ezen felül a Hévízi Tradicionális Kúra nemzetközi ismertségének növeléséhez is hozzájárulnak. Mindemellett - és nem utolsó sorban - erősítik a magyar és a kínai kormány között 2019. áprilisában lefektetett Ötpontos Tervet, ami kifejezetten a gyógyvizek hasznosításában hozhat fontos stratégiai előrelépést.

Címkék: Hévíz, turizmus
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/90284/pics/lead_800x600.jpg
Hévíz,turizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?