Blogolj!

Töretlen Budapest népszerűsége a dél-koreai turisták körében

Kálovics Tibor

Bár a tragikus dunai hajóbaleset utáni néhány napban csökkent a számuk, de továbbra is folyamatosan érkeznek koreai turisták Budapestre - nyilatkozta a magyar nemzetnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Fotó: lokál.hu

Flesch Tamás elmondta, hogy bár a koreai turisták többsége a Hableány balesete után a turisták többsége a városnéző túrákat visszamondja, a turizmus lendülete csak a hajókatasztrófát követő napokban torpant meg. Az elnök hozzátette, hogy hivatalos statisztikák majd a későbbiekben állnak rendelkezésre a májusi-júniusi időszakról. 

Dél-Koreában egyre egyre kedveltebb turisztikai célnak számít Magyarország, az elmúlt időszakban, az éves viszonylatot tekintve 43 százalékkal nőtt a turisták száma. Bár a balesetet követően érkezett több lemondás is a szobafoglalásokat illetően, de ez most már nem jellemző. 

Flesch Tamás véleménye szerint megjósolhatatlan, hogy a tragikus baleset, mégha csak enyhén is, de mennyiben fogja befolyásolni a dél-koreai küldőpiac idei növekedését.  Szerinte ennek eddig elenyésző hatását érzik a fővárosi szolgáltatók és a dunai hajós városnéző utazások piacát nem fogja megrázni a dél-koreai turisták elmaradása. 

A szállodaszövetség elnöke az előfoglalások alapján azt várja, hogy 2019 rekordév lehet a turizmusban. Fővárosunkba a szállodavendégek 80 százaléka Európából érkezik, de megjegyezte, hogy az ázsiai beutazó turizmus is ígéretes bővülést mutat. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/74855/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?