Blogolj!

Kampány indul a tisztább strandokért

Kálovics Tibor

Közös kampányba kezdett a Nemzeti Népegészségügyi Központ valamint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. amelyben a fürdőhigiénia javítását, a tisztább strandok létrehozását próbálják meg elérni.

Fotó: MTI

Müller Cecília országos tisztifőorvos a Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az általuk készített kiadvánnyal a látogatók tudatosságát igyekeznek növelni. Mint elmondta a fürdőzés úgy jelent élményt az előírások betartásával, hogy közben nem rejt magában többletkockázatot. 

Az NNK hatósági felügyeletet gyakorol a közfürdők és az ivóvíz-szolgáltatók felett, valamint vizsgálja a vízminőséget és az esetleges székletszennyezést is. A központ elkötelezett a strandok tisztasága iránt és így örömmel vették tudomásul, hogy a BGYH Zrt. elfogadta együttműködési javaslatukat. 

A BGYH Zrt. marketingvezetője Czinege Szilvia szerint hiába sok a modern fővárosi fürdő, még mindig lehet hallani bányatavi balesetekről. A cég igyekszik segíteni, hogy a szórólapokon megfogalmazott üzenetek vidékre is eljussanak.

Vargha Márta, az az NNK közegészségügyi laboratóriumi főosztály szakértője szerint. a medence vizének elsődleges szennyeződésforrásai maguk a fürdőzők. Arra buzdította az embereket, hogy mindenképpen zuhanyozzanak fürdőzés előtt, lehetőleg meleg vízzel és szappannal. Kiemelte, hogy betegen senki sem menjen a medencébe. Például hasmenés után két-három nap mire a kórokozók kiürülnek, de hangsúlyozta a zsebek kiürítését és a lábmosók használatát is. 

A szórólapokon valamint a plakátokon arra is felhívják a figyelmet, hogy a vízben nem szabad enni és inni, a gyógyvizes medence nem játék helyszínéül szolgál, az elektromos készülékeket pedig minimum másfél méterre célszerű tárolni a víztől.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/75399/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?