Blogolj!

Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban

Kálovics Tibor

Második alkalommal szervezi meg a Természetjáró Fesztivált a Magyar Természetjáró Szövetség. Az aktív turizmust népszerűsítő fesztiválra szeptember 6. és 8 között kerül sor. 

Fotó: http://turizmusonline.hu

A a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén alakítják ki a fesztivál központi helyszínét, ahol ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják az érdeklődőket. A Dunakanyarban és a Börzsönyben pedig napközben  gyalog-, kerékpár- és vízitúrákon vehetnek részt a látogatók. 

Tematikus gyalogtúrákra kerül sor Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Szokolya-Királyrét és Szendehely-Katalinpuszta a klasszikus túrák mellett, de választhatóak lesznek tanösvénybejárások és ökoturisztikai szakvezetések is. Az érdeklődők akár nordic walking túrán is részt vehetnek, de az állva evezést is kipróbálhatják. 

A központi helyszínen egész nap gyerek-és családi programok kerülnek megrendezésre, de további kísérőprogramokra is lehet számítani. Többek között filmvetítés, fotókiállításé és  természetjáráshoz kötődő motivációs előadások is várják a Verőcére érkezőket. 

Nemzetközi az idei természetjáró esemény, mivel a Csattogó-völgybe cseh, szlovák és lengyel túrázók is érkeznek majd. A a Magyar Természetjáró Szövetség mellett többek között Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, az Ipoly Erdő Zrt és több természetvédelmi egyesület is képviseltetheti magát. Az Országos Kéktúra népszerűsítése kiemelt figyelmet kap. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/82053/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?