Blogolj!

Nőtt a belföldi turizmus a második negyedéveben

Kálovics Tibor

A Szállás.hu weboldal eheti közleménye szerint 11 százalékkal bővült a belföldi turizmus az idei második negyedévben az előző év ezen időszakához képest. A portál szerint az átlagos foglalási érték 14 százalékkal haladta meg az előző évit. 

Fotó: lokal.hu

A közleményben Keresztes Nóra a   Szallas.hu marketing menedzsere kifejti, hogy az idényhatások kiszűrése mellett a vendégszám csekély mértékben gyarapodott, így a növekedés a szálláshelyek szezonális áremelésének is köszönhető. 

Kiderül az elemzésekből, hogy az apartman voltak a legnépszerűbb szállástípus, ezekben 35 ezer forint értékben foglaltak a vendégek. Az adatok alapján az 50 ezer forint alatti értékekre 10-ből 7 foglalás szólt. 

SZÉP-kártyás fizetést egy vendég jelezte a tízből általában, ők átlagosan 70 százalékkal többet fizetnek egy foglalásért. A SZÉP-kártyások önmagukhoz képest 22 százalékkal költöttek többet, mint egy évvel korábban. 

A második negyedévben Pest, Heves  és Veszprém megyében volt a legtöbb foglalás, míg a városok között Budapest, Siófok és Eger után Szeged, Hajdúszoboszló, Gyula és Pécs szerepel. A Miskolctapolca Barlangfürdő, valamint az egri és a siklósi vár iránt volt a legnagyobb az érdeklődés a portál szerint. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/82816/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?