Blogolj!

Kihirdették az Év Fürdője közönségszavazás nyerteseit

Kálovics Tibor

A héten három kategóriában avattak győztest az Év Fürdője közönségszavazáson. Az ötödik alkalommal meghirdetett versenyben közel 200 fürdő vett részt.

Fotó: Facebook / Makói Hagymatikum Fürdő

Az "Év Fürdője" címet a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő nyerte el. Az intézmény az 1980-as évekig az egyik legnépszerűbb volt hazánkban, majd az utóbbi időszakban zárkózott vissza a népszerűbb fürdőhelyek közé. A strandon, három évvel ezelőtt épült szabadtéri csúszdapark, 2017-ben egy fedett gyermekvilággal bővült a fürdő, míg idén komplett wellnessrészleget és szaunavilágot hoztak létre. 

A kategóriában a hajdúszoboszlói Hungarospa végzett a második helyen, míg a Zalakarosi Fürdő a harmadik helyet szerezte meg. 

A Makón található Hagymatikum érdemelte ki az "Év Regionális Fürdője" kategória díját. A fürdőt 2012-ben Makovecz Imre tervei alapján építették, a legendás építész stílusjegyei is megtalálhatóan az épületen. A fürdő különlegességének a marosi gyógyiszap számít, de gyógynövényes szauna is várja többek között a bővítés előtt álló komplexum látogatóit. 

A kategória dobogóján a kiskunmajsai Jonathermal Gyógy- és Élményfürdő és a  Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő végezett. 

Díjat kapott a "Helyiek Kedvenc Fürdője" kategóriában élen végző  Miskolctapolcai Strandfürdő. A legkisebb miskolci strandfürdő azért is kiemelten kedvelt a helyiek körében, mert egész évben használható a wellnesrészlege, de röplabda és lábteniszpálya is található ott. A tervezett beruházások megvalósulását követően az ország egyik legnagyobb wellness- és élményfürdő központja épül meg a strandfürdő területén. Ebben a versenyben a Nagyszénási Parkfürdő és a Nagykátai Gyógyfürdő és Strand végzett még a legjobb háromban. 

A verseny honlapjának tájékoztatása szerint valamennyi kategóriában kiélezett verseny zajlott az elsőségért. A versenyben összesen 153 ezer szavazat érkezett a jelöltekre június 1. és augusztus 31. között. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/83366/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?