Blogolj!

Virágos Magyarország: megvannak a területi győztesek

Kálovics Tibor

A Magyar Turisztikai Ügynökség kihirdette a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny valamennyi területi győztesét. 

Fotó: egerhirek.hu

Szeptember 6-án  a  Baján a Bácska Kincse – Gemenc Természeti Napok keretében hirdették ki, hogy a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéket magában foglaló régió regionális versenyén mely városok illetve települések kerültek díjazásra. A legvirágosabb település a régióban Szentes lett, míg Érsekcsanád a települések között végzett az élen. A régióban Békéscsaba végzett a második helyen a városok közül, így megkapta az Arany Rózsa területi különdíjat. A Virágos Önkormányzatért különdíjat, amit a Belügyminisztérium írt ki, Szeged és Kardos nyerte el. 

Szeptember 7-én rendezték a  Nagykőrösi Arany Napokat, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád és Pest megyéket magában foglaló régió győzteseit hirdették ki. A városok között Budaörs, míg a települések között Szentlőrinckáta diadalmaskodott. Arany Rózsa-díjjal lett gazdagabb Veresegyház és Tiszafüred.  A Belügyminisztérium díjai Szada és Hatvan A kapta. 

Idén már kétlépcsős rendszerben bonyolítják le a versenyt, a regionális győztesek közül október 4-én jelentik be a fődíjasokat. 

A jelöltek:

Városok: Lenti (Zala megye), Harkány (Baranya megye), Székesfehérvár (Fejér megye), Ózd (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Szentes (Csongrád megye), Budaörs (Pest megye)
Falvak: Lipót (Győr-Moson-Sopron megye), Orfű (Baranya megye), Paloznak (Veszprém megye), Telkibánya (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Érsekcsanád (Csongrád megye), Szentlőrinckáta (Pest megye)

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/83391/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?