Blogolj!

Kiválasztották a "legvirágosabb településeket"

Kálovics Tibor

Idén 330 település közél választották ki a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny nyerteseit. A döntés értelmében Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete nyerte el a díjat.

Fotó: magyarhirlap.hu

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a pénteki díjátadón kiemelte, hogy a rendezett és virágos településkép hozzájárul ahhoz, hogy az utazás élményt jelentse. Kiemelte, hogy a Virágos Magyarországért mozgalom célja, hogy egy virágosabb település kialakítására ösztönözze a résztvevőket. A verseny célja, hogy  egészséges, környezettudatos közösségről, a fenntartható környezetről, és a környezeti nevelés fontosságáról is szóljon. 

A vezérigazgató elmondta, hogy 333 település nevezett be az idei versenybe. Az országban hat régiót hoztak létre, valamint 13 erdélyi település is részt vett a megmérettetésben és  cél, hogy a határon túli területekre is kiterjesszék majd a versenyt. 

Idén már kétlépcsős volt a verseny, az első körben területi szinten mérkőztek egymással a városok és a falvak, majd a területi első helyezettek versenghettek a díjakért. 

Számos különdíjat is átadtak a fődíjak mellett: miniszterelnöki különdíjat kapott a városok közül Lenti, a falvak közül pedig Telkibánya, míg Tatabánya és Rajka a Belügyminisztérium Virágos Önkormányzatért díját nyerte el. Az MTÜ turisztikai különdíjával Szarvas és Csopak gazdagodott. Az erdélyi települések közül Sepsiszentgyörgy és Csíkszépvíz diadalmaskodott. 

2020-ban az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében a magyarországi győztesek, vagyis Székesfehérvár és Orfű képviselheti hazánkat. A nemzetközi megmérettetések 9 ország közel 15 ezer települése vesz majd részt. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/84332/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?