Blogolj!

Augusztusban is népszerű volt Magyarország

Kálovics Tibor

A Magyart Turisztikai Ügynökség közleménye szerint augusztusban tovább nőtt a vendégforgalom a hazai szálláshelyeken, így hazánk továbbra is népszerű célterületnek számít a turisták körében.

Fotó: turizmusvilaga.hu

A közlemény külön kitért a KSH jelentésére is, amely szerint augusztusban a vendégek száma 2,9 százalékkal, míg az eltöltött vendégéjszakák száma 1,6 százalékkal volt több mint egy évvel korábban. 8,7 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele is, a szállásdíjakból származó árbevétel pedig 9,7 százalékkal emelkedett. 

Az MTÜ-nél úgy vélik, hogy a belföldi turizmust a SZÉP-kártyák használata is segítette, az év első nyolc hónapjában kártyák felhasználásával összesen 21 milliárd forintot költöttek. Ez 36 százalékos emelkedésnek minősül a 2018-as időszakhoz képest. A közlemény szerint a turizmus versenyképességét tovább erősíti a szálláshelyszolgáltatási szektor digitalizációja is. 

Mivel júliustól folyamatosan bevezetésre kerülnek a turisztikai adatszolgáltató központok így 2020-tól már a teljes szektorra vonatkoztatva, valós időben láthatóak lesznek a turisztikai mérőszámok. Jövő évtől csökken a szálláshelyek áfája is, és ez szintén hozzájárulhat az ágazat növekedéséhez. 

A közlemény arra is kitér, hogy az év első nyolc hónapjában a vendégek száma elérte a 8,8 milliót hazánkban ez pedig egy százalékos növekedés tavalyhoz képest. 

A tíz legnagyobb küldőpiacból hétből nőtt a vendégéjszakák száma. A legnagyobb növekedés  Romániából (8,3 százalék) és az Amerikai Egyesült Államokból (3,3 százalék) érkezők vendégéjszakái esetében volt megfigyelhető.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/84516/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?