Blogolj!

Töretlen a kerékpáros turizmus népszerűsége

Kálovics Tibor

A szervezők számára is meglepő volt, hogy milyen fokú érdeklődést tapasztaltak az október 23-án rendezett I. Őszi Bringa Túra. A Balatonfüredet és Veszprémet érintő távnak 550-en vágtak neki. 

Fotó: csodalatosbalaton.hu

A résztvevők két rajthelyen, Veszprémben és Balatonfüreden is nekivághattak a Balaton-felvidék tájait bemutató túrának. Az útvonal 11 észak-balatoni településen vezetett keresztül: : Veszprém, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Aszófő, Pécsely, Tótvázsony, és Nemesvámos. 

Az útvonalat gondosan kitáblázták az útkereszteződésekben pedig rendőrök és polgárőrök biztosították az áthaladást.  Négy pihenő- frissítő állomást iktattak be a résztvevők számára. 

A szervezők egy családi útvonalat is kialakítottak, amely Veszprémet és Balatonfüredet kötötte össze. Ez a 30 km-es táv szintén népszerű volt. A távot teljesítő gyerekeket éremmel jutalmazták, a úrázókat és kerékpárjaikat buszokkal szállították vissza Veszprémbe.

Harangvölgyi András főszereplő a turizmus.com weboldalnak nyilatkozva elmondta, hogy a Balaton-parti településeket és a Balaton-felvidék összekapcsolásának a kerékpár volt volt a legkörnyezetkímélőbb eszköze. A főszervező kiemelte, hogy 2023-ban majd Veszprém viseli majd Európa Kulturális Fővárosa címet és reméik, hogy addig minél több kerékpáros fejlesztés megvalósítására kerül sor.  A szervezők célja az MTÜ által is népszerűsített Balaton365 szlogennel összhangban egy négy évszakos túrasorozatot indítsanak. Ez a sorozat a szabadidős kerékpározást népszerűsíti, de a Balatontól távolabbi kerékpárutak felfedezését is segíti.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/85092/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?