Blogolj!

A zene városa lett Veszprém!

Kálovics Tibor

Az UNESCO a zene városa címmel tüntette ki Veszprémet a mai nap során. A hírt Porga Gyula polgármester jelentette be.

Fotó: veszpremkukac.hu

Porga Gyula polgármester a közleményében kiemelte, hogy Veszprém nem egy világszerte ismert zenekarral vagy nagy zenei eseménnyel büszkélkedhet, hanem azzal, hogy polgárai szeretik a zenét. Úgy véli, hogy Veszprémben nem a nagy nevek vagy a tömegrendezvények fontosak (hiába kiemelt rendezvény az Utcazene Fesztivál, a VeszprémFest és az Auer Fesztivál) hanem az, hogy a zene része a veszprémi lakosok mindennapjainak. Elmondta, hogy a zene közösségeket épít a városban valamint a zene fontosságát hangsúlyozta az oktatásban és a szabadidő színvonalas eltöltésében. Megemlítette, hogy szeretnének a városban zenélést elősegítő helyszíneket létrehozni valamint a zenetanulást inspiráló eseményeket rendezni. 

A polgármesteri közlemény szerint az UNESCO által alapított elismerést a város a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címmel és az UNESCO kreatív városok hálózatának tagságával érhette el.

A kitüntetéssel olyan városok közé került többek között, mint Liverpool, Mannheim, Kingston, Sevilla illetve Kansas City. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/85354/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?