Blogolj!

Kína is "épít" egy saját Yellowstone parkot

Kálovics Tibor

Kína a tervek szerint 2020-ig új fajta rendszert hoz létre nemzeti parkokból amelyet a tibeti fennsíkon építeni. Először egy helyi Yellowstone parkot akarnak megteremteni. 

Fotó: AP

Kínai tisztviselők a közelmúltban meglátogatták az Egyesült Államok két ikonikus nemzeti parkját a Yellowstone-t és a Yosemite-ot majd az amerikai és a kínai kormány illetékesei, döntéshozói és döntéshozói is ellátogattak Xiningbe. A látogatás célja egy egységes parkrendszer létrehozásának terve volt. 

Az, hogy megóvják a helyi ökoszisztémát és létrehozzák ezeket a parkokat, ez együtt járt azzal, hogy fellendülnek a beruházások és, hogy a területen autópályák, felhőkarcolók létesüljenek a világ egyik legtávolabbi és még kietlen területén. A kutatók abban is bíznak, hogy az egységes parkrendszer létrehozásával tudják megóvni Kína természeti örökségét is. 

Az első tervezett park az ország nyugati részén, Tibet mellett Qinghai-ban épül. A térségben 128 ezer ember él, sokan közülük tibeti pásztorok. Kiemelt prioritást élvez az ott élő állatok, köztük 1500 hóleopárd védelme. 

A másik ok amiért a Yellowstone parkot akarják másolni, hogy a turisták otthon maradhassanak és azok is láthassák annak mását, akik nem tudnak elutazni oda. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/86150/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?