Blogolj!

Megújult Matula bácsi kunyhója

A Kis-Balaton Látogatóközpont megépítését is magában foglaló 1,2 milliárd forintos projekt részeként 22,5 millió forintból megújult a Fekete István Emlékhely és a híres Matula kunyhó.

Fotó: MTI

A Kis-Balaton már 1951 óta védett, 1979 óta pedig már nemzetközi jelentőségű védett terület. És mivel a térségbe látogatók aránya évről évre növekszik ideje volt, hogy egy a 21. század igényeinek megfelelő látogatóközpontot hozzanak létre a területen. A Kis-Balaton látogatóközpont kialakítása, mely magában foglalja a Diás-szigeti Fekete István emlékhely fejlesztést 1,2 milliárd forintból valósul meg. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park fenntartása alá tartozó emlékhely renoválása során külsőleg és belsőleg is felújították az épületet, lecserélték a burkolatot és a tető nádazatát, új kiállítóteret hoztak létre, valamint megújult a Matula kunyhó is.

A nemzeti parkok remek gazdái ezeknek a létesítményeknek, hiszen a Magyarországon nyilvántartott ökoturisztikai, környezeti nevelési tevékenységet végző létesítmények mintegy fele valamely nemzeti park fenntartásában van.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNP) négy látogatóközpontot, húsz tanösvényt, négy idegenforgalmi hasznosítású barlangot, egy tájházat, hét egyéb bemutatóhelyet és két erdei iskolát működtet.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/86393/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?