Blogolj!

Eger lett az év turisztikai települése

Kálovics Tibor

Idén is meghirdette a Szállás.hu az "Év turisztikai települése" versenyt. Az idei megmérettetés Eger győzelmével zárult.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Eger minden eddiginél népszerűbb a turisták körében: az idei évben eddig csaknem 15 ezerrel nőtt a vendégéjszakák száma, január és május között pedig kimagasló volt az emelkedés. A hevesi megyeszékhelyen az idén több olyan programot is rendeztek, amely erősítette a város négyévszakos jellegét.

A városba főleg Budapestről és a dél-alföldi településekről érkeztek, de  Fejér és Győr-Moson-Sopron is számos hazai vendég érkezett. Eger egyre népszerűbb külföldön is, a cseh és szlovák turisták meghatározóak továbbra is, de egyre többen érkeznek Olaszországból, Franciaországból, sőt még Japánból is. 

Idén a településen több utca, tér és belső udvar is megújult (például Eszterházy tér, vagy az Erzsébet udvar) és ez tovább növelte Eger népszerűségét, akárcsak a tény, hogy újra látogatható volt a minaret is. 

Hegedűsné Majnár Márta az Egri Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezetője a turizmus.com weboldalnak elmondta, hogy a város egyre nagyobb szerepet szán a közösségi marketingnek, valamint a legnagyobb hazai online magazinban is kampányt folytattak. 

A város a jövőben is a családbarát arculatát igyekszik erősíteni, valamint a várost bemutató élményséták is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezek során korhű jelmezbe öltözött idegenvezetők vezetik körbe a városban az érdeklődőket, akik egri színészek által alakított híres egriekkel (Tinódi Lantos Sebestyén, Dobó István) találkozhatnak. 

Eger a jövőben is tovább fejlődik, átadják az M4-as autópályát a várossal összekötő M25-ös utat és így lényegesen rövidebb idő alatt lehet eljutni majd a megyeszékhelyre. 2020-ban a budapesti Utazás Kiállítása önkormányzati döntés alapján Eger lesz. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/86476/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?