Blogolj!

Szlovák-magyar turisztikai együttműködés a határmenti turizmus segítéséért

Kálovics Tibor

Turisztikai együttműködés jött létre Cultractive néven, amelynek célja, hogy bemutassa Csallóköz és Szigetköz természeti és kulturális értékeit. A régióban tematikus túraútvonalakat rendezvényeket kínálnak az érdeklődőknek. 

Fotó: cultraactive.eu

A programon belül győri és dunaszerdahelyi kulturális és turisztikai intézmények (11 magyar, 6 szlovákiai) fogtak össze, hogy megvalósítsák a 974 ezer euróba kerülő kezdeményezést. 

A projekt vezető partnere az Arrabona EGTC arról tájékoztatta a MTI-t, hogy a szervezet 2016-ban Győrrel és Dunaszerdahellyel közösen pályázott a magyar-szlovák Interreg program keretében. 

A költségvetés jelentős része EU-s támogatásból (ERFA) származik, ez az összeg 828 ezer euró volt. A magyar állam 50,8 ezer, míg a szlovák állam 46,6 ezer euróval járult hozzá a megvalósításhoz. A projekt önerőből 48,7 ezer eurót fizetett. A költségvetés magába foglalta a dunaszerdahelyi kulturális helyszínek (például zenepavilon) fejlesztését, a kulturális rendezvények infrastrukturális fejlesztését és a honlapfejlesztést is. 

cultractive.eu/ weboldalon a Szigetköz és a Csallóköz természeti és kulturális értékeit hangsúlyozzák, de elérhetőek tematikus útvonalak, egy kulturális rendezvénynaptár valamint interaktív térképek is. Az oldal magyar, szlovák és angol nyelven elérhető. 

A honlapon 58 tematikus túrát találhatnak a túrázni vágyók, 30 útvonalat a program kapcsán terveztek meg. A túrák többsége (44) kerékpáros de találhatóak gyalogos és vízitúrás útvonalak is. 

Fontos kiemelni, hogy az oldalon bárki létrehozhat új túrát, amelyet más felhasználókkal is megoszthat. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/86504/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?