Blogolj!

Tovább bővül a Mini Magyarország makettpark

Kálovics Tibor

Márciusban tovább bővül a Szarvason található Mini makettpark. A márciusi bővítés során a magyarországi épületekre kerül a hangsúly főként a Balaton környékére és a Zemplén vidékére.

Fotó: kisber.hu

2013 áprilisában nyitott meg a Szarvasi Arborétumban található makettpark. A park népszerűségét jól jelzi, hogy 2019-ben több mint 125 ezer látogatót vonzott. A park célja, hogy bemutassa hazánk történelmét, hagyományait és nevezetességeit. A látnivalók sora folyamatosan bővül, így az elmúlt években már a Felvidék, Erdély, Kárpátalja és az Őrvidék nevezetességeit is megtekinthették a látogatók.  Az interaktív parkban a tihanyi visszhangot, a pécsi müezzin énekét, valamint Melis György áriáját a Háry Jánosból is meg tudják szólítani az érdeklődők. A park büszkélkedhet az országleghosszabb A parkszabadtéri makettvasút-hálózatával is.

Klemann Tímea a park sajtóreferense a turizmus.com weboldallal közölte, hogy idén  a soproni Tűztoronnyal, a fertődi Eszterházy-kastéllyal, az őrvidéki (burgenlandi) Fraknó és Léka várával, valamint a kismartoni plébániatemplommal bővült a park, tavasszal pedig egy különleges játszótér is átadásra került. 

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/88150/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?