Blogolj!

Megbénított egy osztrák falut a túlzott Jégvarázs-rajongás

A nagysikerű amerikai animáció évek óta lázban tartja a gyerekeket, az már más kérdés, hogy ez öröm vagy épp kisebb bosszúság-e a szülőknek, de az biztos, hogy egy osztrák falunak nagy teher.

A Jégvarázs második része nemrég jelent meg a mozikban, és gyorsan a legsikeresebb animáció is vált belőle, aminek viszont most megjelent az árnyoldala is.  

A Jégvarázs 2 lett minden idők legsikeresebb animációs filmje

2013-ban szinte az egész világ Jégvarázs lázban égett,- a filmben felcsendülő Legyen hó című betétdalról már nem is beszélve, - így nagyon senki sem lepődött meg, amikor bejelentették a folytatást.

Az osztrák Hallstatt eddig is egy csodálatos ékszerdoboza volt az országnak, viszont sokáig elrejtőzött a kíváncsi szemek elől. A mindössze780 lakosú településen tíz éve még csak alig száz ember volt a turista, most már napi tízezer a napi látogatók száma. Ezt nagyban annak „köszönheti”, hogy a Jégvarázsbeli Arendelle-t az osztrák falu ihlette.

„Hallstatt a kultúrtörténet egy fontos darabja, nem múzeum" - jelentette ki a város polgármestere, hangsúlyozva, hogy legalább harmadával csökkenteni akarják a látogatók évi egymilliós számát, de egyelőre nem tudják, hogyan. Szó szerint ellepik a helyet az emberek, évente húszezer turistabusz megy a faluba, amit a lakosok érthető módon egyre nehezebben kezelnek, annak ellenére, hogy ez hatalmas bevételt jelent a helynek.

A falu egyébként 1997-ben világörökségi státuszt kapott az UNESCO-tól 7000 éves, a világon a legrégibbnek számító sóbányájának köszönhetően. A falu festői környezetben található, a Salzkammergut lábánál, 16. századi épületekkel és egy lutheránus templommal.

(borító: hemis.fr/BIBIKOW Walter / Hemis.fr/Bibikow Walter / Hemis.Fr)

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/88716/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,Hallstatt,turizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?