Blogolj!

Hévíz lehet a legkedveltebb európai úti cél?

A hazai palettát elnézve igencsak sikeresnek mondhatjuk magunkat, ha kedvelt úti célokról van szó. Tavaly Budapest lett a favorit, idén pedig akár Hévíz is nyertes lehet.

A European Best Destination, azaz a legkedveltebb európai úti cél előkelő első helyezéséért verseng idén Hévíz, amire szerdától lehet szavazni.

A több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat által indított versenyt 9 éve szervezik. Tavaly Budapest lett a győztese, idén pedig Hévíz került be a 20 esélyes város közé, többek között Párizs, Fiume vagy Athén mellé, ami önmagában is elismerés

– hangsúlyozta Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

A szervezők választása azért esett Hévízre, mert az Európa legnagyobb természetes meleg vizű tavával rendelkező gyógyhely az egyik leggyorsabban fejlődő város is egyben.

A város népszerűsége eddig sem volt kérdés (a 2018-as rekordév volt, ekkor 1 millió 222 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hévízen, ehhez képest - az előzetes adatok szerint - tavaly november végéig időarányosan 10-15 ezerrel tovább növekedett a vendégéjszakák száma), az viszont már izgalmasabb, hogy Magyarország tud-e duplázni, és idén is megkapja-e az első helyet Budapest után.

A Hévíz honlapján keresztül is elérhető oldalon január 15. és február 5. között lehet szavazni a legkedveltebbnek tartott úti célokra.

Címkék: Hévíz, turizmus
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/88894/pics/lead_800x600.jpg
Hévíz,turizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?