Blogolj!

Összehangolt fejlesztés Debrecenben, Hajdúszoboszlón és Hortobágyon

Impozáns beruházások veszik kezdetüket a közeljövőben a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térségben. Nézzük mire számíthat hamarosan a térségbe látogató.
Debrecenben a beruházások nagy része a nagyerdei parkerdőben összpontosul. Az élményfürdőben bővítik a vizes élmények körét: az infrastruktúra korszerűsítése mellett új tematikus elemekkel, csúszdákkal, kültéri medencével egészítik ki. A nagyerdei uszoda rehabilitálásával és az új szolgáltatásokkal komplex kínálatot nyújtanak majd minden generációnak.

Kialakítanak egy adrenalin-kötélpályát, átalakítják az Ötholdas pagony játszóteret és a fák lombjai között négy évszakos központ és miniváros készül. A szabadtéri strand a Varázserdő projekt keretében hangulatos, vendéglátóhelyekkel ellátott sétányt kap, a tervek szerint 2020-ban.

A debreceni reptéren a folyamatosan növekvő utasszám kiszolgálására a nagyobb várótermet hoztak létre. A légi bázis az elmúlt években a régió legnagyobb forgalmú regionális légiforgalmi kikötőjévé vált, jelenleg 14 várossal teremt közvetlen kapcsolatot.

Debrecenben a vallási turizmushoz kapcsolódó fejlesztések szintén jelentősek. 2020 tavaszán adják át a 200 milliós forrásból megvalósuló görög-katolikus turisztikai látogatóközpontot, valamint több fejlesztés történik a zsidónegyedben.


Hajdúszoboszlón a
 strandfürdő bővítése már július elsején megkezdődött: a beruházás keretében a strandfürdőn belül magas igényeket kielégítő, szabadtéri wellness fürdőrész épül.

A 4 új medence összes vízfelülete 2564 négyzetméter, a létesítmény befogadóképessége 1000 fő lesz. 

A Mátyás király sétány felújításának kiviteli tervei elkészültek, a munka egy része tavasszal, a továbbiak pedig 2020 őszén kezdődhetnek el. A sétányon megvalósítandó élménypontok a térségi kínálatot fogják megjeleníteni, ezzel is erősítve az együttműködést a helyszínek között.

A XXI. század igényei szerint, összetett fejlesztési program keretében újul meg a Hortobágyi Nemzeti Park.

A település életében jelentős változásokat hozó, 3 milliárd forint uniós támogatással megvalósuló projektnek köszönhetően újjászületik a település nagyrendezvényeinek – többek között a hídi vásárnak is – helyet adó Vásártér. Megújul a pásztormúzeum, kitisztítják a folyópartot, sétányt hoznak létre, felújítják a szabadtéri színpadot és renoválják a kilenclyukú hidat is.A fejlesztések további fontos eleme a márkázás, a közös arculat kialakítása, az egyes helyszínek közötti közlekedést is segítő környezetbarát szállítóeszközök beszerzése, éppen úgy, mint az egységes információs és tájékoztató rendszer kialakítása, a hely szelleméhez igazodó térbútorok beszerzése, az egyedi élmények biztosítása.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/88917/pics/lead_800x600.jpg
debrecen,hajdúszoboszló,hortobágy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?