Blogolj!

Felújítják Dreher Jenő egykori kastélyát, Válon

A kastélyban látogatóközpontot alakítanak ki interaktív kiállításokkal. Két Válon született híresség, Kokas Ignác festőművész és Vajda János költő élettörténetét is bemutatják itt. A parkban lesz sörkert, kültéri színpad, kertmozi és kávézóterasz.

Az interaktív kiállításokon építéstörténettel, az Ürményi- és a Dreher-családokkal, illetve a haza sörkészítés történetével lehet majd megismerkedni. 

A kastélyon és a kerten kívül megújul a szolgabíróság épülete, átalakítják a magtárat, ahol szálláshelyet és rendezvényteret alakítanak ki, a nagypincében pedig kézműves sörfőzdét hoznak létre, ahol a Dreher-hagyományokat is bemutatják.

A kastély a Pannónia Szíve Program keretében újul meg. Az előkészítő munkálatokra 1,412 milliárd forintot biztosít a kormány állami forrásból, a kastély felújítása és a közelében lévő kétszer egysávos, Vereb-Vál-Gyúró-Etyek nyomvonalon haladó közút megépítése együtt nagyjából 15 milliárd forintba fog kerülni. A felújítás tervezése idén indul és 2022 elején kezdődnek a munkálatok.

https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/89240/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?