Blogolj!

Rózsaszín fénybe öltözik a Balaton északi-partja

A Giro d’ Italia a világ egyik legnagyobb sporteseménye májusban 3 napra Magyarországra költözik. A verseny egyik szakasza a Balaton-felvidéket is érinti.

(Hegymagas, Lengyel-kápolna. Fotó: Varju Kata)

Május 11-én, a Giro d’ Italia kerékpáros körverseny harmadik napján érkeznek a versenyzők a Balatonhoz. Székesfehérvárról teker a 176 versenyző Zalakarosig, útba ejtve többek Balatonfüredet, Tihanyt, Veszprémet, Tapolcát, Keszthelyt és Hévizet.

Giro d`Italia országúti kerékpáros körversenynél hagyomány, hogy 100 nappal a rajt előtt a verseny által érintett települések emblematikus helyeit rózsaszínbe "öltöztetik", így a verseny magyarországi "nagy rajtja" előtt rózsaszín díszkivilágítást kapnak a városok középületei. Ehhez az eseménysorozathoz csatlakoznak balatoni települések is.

De nézzük, mely épületek kapnak rózsaszín világítást. Balatonalmádiban az Erődített Templomot viágítják ki január 30-án 17 órától, Tapolcán a Malom tó környéke öltözik rózsaszínbe. Szigligeten a Csonka torony, Keszthelyen a Festetics kastély, Hévízen és Zalakaroson pedig a termáltó kap rózsaszín fényfestést.

Címkék: balaton, Hévíz
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/89666/pics/lead_800x600.jpg
balaton,Hévíz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?