Blogolj!

Nem semmi: Hévíz az európai úti célok élvonalában!

Dorogi László

A turista nem hazudik: a közönség szavazatainak hála, Hévíz bekerült a tizenöt legkedveltebb európai úti cél közé.

Fotó: csodalatosbalaton.hu

A European Best Destination 2020 címért folyó verseny január 15-e és február 5-e között zajlott és több mint 600 ezer voks érkezett az előzetesen javasolt kedvelt úti célokra. Hévíz a szavazáson olyan városokat előzött meg, mint Prága vagy Madrid és összességében a 12. helyen zárt.

Hévíz lehet a legkedveltebb európai úti cél?

A hazai palettát elnézve igencsak sikeresnek mondhatjuk magunkat, ha kedvelt úti célokról van szó. Tavaly Budapest lett a favorit, idén pedig akár Hévíz is nyertes lehet. A European Best Destination, azaz a legkedveltebb európai úti cél előkelő első helyezéséért verseng idén Hévíz, amire szerdától lehet szavazni.

A versenyt kilenc éve rendezik meg, Hévíz pedig egy egyedülálló rekordot is megdöntött: korábban egyetlen termálfürdővel rendelkező város sem tudott annyi szavazatot bezsebelni, mint a zalai város. Mielőtt azt gondolnánk, hogy biztosan a magyar voksolók tolták meg Hévíz szekerét, ki kell emelni, hogy német, angol, norvég, osztrák, orosz, sőt ázsiai utazóktól is kapott voksokat és a város kifejezetten előkelő helyen szerepel az ezekből az országokból érkező turisztikai célpontjai között.

Ez igen: nívódíjat kapott Hévíz főutcájának felújítása

Országos elismerésben részesült a példaértékűen rendbe tett Széchenyi utca. A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS által alapított Köztér-megújítási nívódíjat az idei esztendőben Hévíz városa érdemelte ki a Széchenyi utca megújításáért, a kitüntetést Papp Gábor polgármester vette át - jelenti a turizmus.com. Hévízen számos beruházás indult az idén, közülük volt az egyik a Széchenyi utca megújítása.

A több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott szavazás eredményeként Hévíz ebben az évben kiérdemelte az Európa egészségfővárosa címet. Ahogy arra a hévízi önkormányzat is felhívta a figyelmet, a versenyben a korábbi években szereplő településeken átlagosan 15 százalékkal nőtt a turisztikai aktivitás, így a Zala megyei városban is kedvezhet az egyébként is magas színvonalú turizmusnak a versenyben elért helyezés.

10 milliárdos beruházás a hévízi repülőtéren - nemsokára akár Londonba is repülhetünk

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Idén több fontos beruházás is elindul a Hévíz-Balaton Airporton. Ezek összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot.

Címkék: Hévíz, turizmus
https://hatizsak.blogstar.hu/./pages/hatizsak/contents/blog/90099/pics/lead_800x600.jpg
Hévíz,turizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?